Schade, wat nu?

Wat moet u doen

Stap 1. Schadeformulier invullen
Heeft u schade aan uw auto? Of heeft u met uw auto schade veroorzaakt? Vul het schadeformulier altijd direct in. Dit gaat als volgt:

  • Vul de voorkant van het formulier in samen met de andere betrokkene(n). Doe dat zo zorgvuldig mogelijk en maak een duidelijke situatieschets
  • Maak indien mogelijk foto’s van de schade aan uw auto
  • Noteer de naam- en adresgegevens van eventuele getuigen
  • Zorg dat de betrokkene de voorkant van het schadeformulier ook ondertekent
  • Iedere betrokkene krijgt vervolgens één van de exemplaren
  • Vul vervolgens de vragen op de achterkant in

Klik hier om het schadeformulier te downloaden

Stap 2. Bel A van Vliet Autoschade
Neem meteen contact op met het A van Vliet Autoschade 06-16662385. U kunt ook online uw schade aanmelden via info@avanvlietautoschade.nl . We nemen dan uiterlijk de volgende werkdag contact met u op. Heeft u direct hulp nodig? Dan kunt u contact opnemen met de Alarmcentrale die op uw groene kaart vermeld staat. Uw auto kan u dan in overleg met ons laten afslepen naar A van Vliet Autoschade op de Vijf Boeken 1L in Nieuwerkerk a/d ijssel. Klik hier voor de route.

Stap 3. Langsrijden met uw schade
Na uw telefonische schademelding bij ons maken we een afspraak wanneer u bij ons bedrijf op De Vijf Boeken 1L in Nieuwerkerk a/d IJssel langs kunt komen. Klik hier voor de route

Wanneer u bij ons bent nemen we uw persoonlijke gegevens en de gegevens van uw voertuig door. Indien u het schadeformulier nog niet volledig heeft ingevuld, dan doen we dit samen met u en melden we de schade bij uw verzekering. Zorg er daarom voor dat u de volgende gegevens bij u heeft:

  • Groene kaart (hierop staat uw polisnummer van de verzekering vermeld)
  • Kentekenpapieren (deel 1A en 1B). Vanaf 2014 is dit de kentekenpas
  • Europees Schadeformulier. Heeft u deze niet meer in uw bezit, dan kunt u deze hier downloaden

Stap 4. Afspraak in plannen
We kijken samen met u of het veilig is om door te rijden, zodat we de schade kunnen inplannen wanneer het u schikt. Ook bespreken we de mogelijkheid van een leenauto, leenfiets of haal en breng service. Indien uw auto door de schade niet meer rijdbaar is gaan we indien mogelijk direct met de schade aan de gang, zodat u zo snel mogelijk weer de weg op kunt.

Stap 5. Verzekering inlichten
Een van de eerste stappen die mensen vervolgens nemen is de schade claimen bij de verzekering. Dit is niet altijd een goed idee, omdat het verhalen van de kosten bij de verzekering in veel gevallen gevolgen heeft voor de premie die je moet betalen. Door het claimen van schade val je terug in de schadevrije jaren, dit zorgt ervoor dat je zakt op de bonus/malusladder en daardoor vermindert de korting en gaat de premie omhoog. Het is dus belangrijk om precies te weten wat de gevolgen voor jouw premie zijn wanneer de schade geclaimd wordt.

Wij kunnen u helpen met een juiste schatting van de kosten zodat u zelf uw verzekeraar kunt bellen om te overleggen of dit verstandig is om de schade te claimen of deze toch zelf te betalen.

Toch nog een vraag? Neem dan even contact met ons op.